top of page
Winemaker club italia logo.png

Elsker du vin og Italia? Da er denne klubben for deg.

Har du drømt om å bli vinmaker i Italia?

Vi er en lukket klubb som produserer vin av internasjonal kvalitet i Italia. Det er et samarbeidsprosjekt med det kjente vinhuset Tenuta Casciani i Umbria.

  • Du blir medeier av eikefat med vin på Vingården i Italia.

  • Du får følge vinen fra drue til ferdig flaske. 

  • Besøk vingården i Italia og smak på vinen vår.

  • Delta Hands-on på høsting, pressing, blending, osv.

  • Du kan delta digitalt eller ved oppmøte. 100% Corona vennlig.​

  • Du trenger ingen forkunnskap og det passer for alle.

  • Det er 25% avslag om du blir medlem nå.
     

For første gang kan du få se og delta på det som skjer bak lukkede dører i vinindustrien i Italia. Tenuta Casciani åpner vingården sin og gir deg et ærlig og ufiltrert innblikk. De har produsert prisvinnende vin siden 1974. 

Hvordan fungerer det?

Anchor 3

Tenuta Casciani i Italia produserer high end vin i samarbeid med oss som klubb. Filippo og Tonino Casciani som eier og driver vingården har reservert en del av vinkjelleren på gården sin til klubben vår. Der har vi eikefat og smaksområde eksklusivt for oss. Medlemmene av klubben eier andeler av vinene vi produserer og disponerer den fritt. Medlemskap i klubben går fra 01.01.22 - 31.12.22. Endelig kan du få "din egen vingård" i Italia.
 
Produksjon
Teamet til Filippo har full kontroll på produksjonen og gir oss løpende video-oppdateringer utover produksjonsåret. Vi som klubb stemmer over hvilke vin vi ønsker å produsere og hvilke druetyper som skal brukes, basert på anbefalinger fra Tenuta Casciani. Klubben kommer til å delta hands-on i produksjonen i Italia, men det er helt frivillig. 

 
Vin
Klubben disponerer allerede flere ulike rødviner og hvitviner i vinkjelleren. Når du blir medlem får du umiddelbart en andel på 10 liter vin av topp kvalitet fra kjelleren som du disponerer fritt. 
Merk at noen av de mest eksklusive typene koster litt ekstra. Verdien på vinen du får ligger på rundt 3500 kr.  
 
Vinen vi skal produsere sammen er ferdig i april 2023 og du kan velge underveis om du ønsker å kjøpe andeler av den vinen. 
 
Du velger selv hva du ønsker å gjøre med all vin som du eier. Du kan lagre den i vinkjelleren eller flaske og ta den med deg hjem. 

Kalender
Det er satt opp mange arrangement slik at flest mulig skal få muligheten til å delta, men det er helt frivillig å delta på det du ønsker. På hvert arrangement blir d
et smaking på vinen vi har i vinkjelleren og felles sosialt opplegg med unike opplevelser i distriktet.

Januar/februar Bestemme og planlegge årets produksjon digitalt.
Mars Delta på planting,
smaking på vinen vår & unike opplevelser i Umbria.
Mai Delta på trimming av vinranker smaking på vinen vår
 & unike opplevelser i Umbria.
Juli Delta på måling av sukkernivå,
smaking på vinen vår & unike opplevelser i Umbria.
August Delta på høsting og kverning,
smaking på vinen vår & unike opplevelser i Umbria. 
Oktober Delta på høsting, kverning og planting, 
smaking på vinen vår & unike opplevelser.
Desember Vi importerer prøver av årets vin til Norge og det blir smaks-arrangement i Son.

Du må gjerne følge hele prosessen digitalt fra Norge og hente den ferdige vinen opp. Vi garanterer en super opplevelse, selv om du ikke kan reise til Italia og delta hands-on.

Merk at du også kan booke besøk utenom de fastsatte tidspunktene, ta kontakt med oss så organiserer vi et opplegg rundt det (det vil tilkomme ekstra kostnader).

Video-hilsen fra Filippo Casciani:

logo-nero_4x (1)_edited.png

Om Vingården

Det startet i 1974 takket være lidenskapen og motet til Mario Casciani og hans kone Angela Rosa Chiovelli. De startet med en liten vingård i Sant'Angelo (Viterbo) som i dag har over 100 hektar i de fantastiske omgivelsene i Umbria. 75 hektar er vinranker og resten brukes til dyrking av oliventrær, valnøtter, kirsebær, appelsiner og sitroner. Gården ligger ca. 1,5 time nord for Roma, i Umbria (Vitebro) i et fantastisk vinlandskap.

Nå er det sønnene Filippo og Tonino som driver selskapet videre og de har motatt flere priser for vinen, deres økologiske drift og satsingen på moderne teknologi for å overvåke planter, innhøsting og forbedre kvaliteten på produktene. De ble valgt ut som pionergård av Coldiretti (En av verdens største landbruksorganisasjoner) og landbruksdepartementet for sin kvalitet og fremtidsrettede satsing. De produserer ca. 2 millioner liter med vin og ca. 1 million liter med olivenolje pr. år. 

De produserer de fleste typer viner og bruker mye eikefat og amfora for modning av vinen. Under vingården har de en fantastisk vinkjeller med eikefat, tusenvis av vinflasker fra 1974 og fremover, et flott smaksrom og perfekt atmosfære for lagring av vin.