top of page
Original on Transparent_edited.png

Ønsker du å lære om vinproduksjon?

Bli med hele veien på å foredle ferske druer til ferdig flaske. Du trenger ingen forkunnskap – Italienske vineksperter guider deg gjennom hele prosessen. Bli med på Norges mest unike vinopplevelser!

Årets prosjekter

Anchor 1
IMG_1571.jpg
IMG_2474.jpg
IMG_0916 (1).jpg

Ledige plasser:

Skreddersøm

Velg fritt mellom de fleste italienske vindruer og lag din helt egen drømmevin på eikefat.

Produksjonssjefen hos Norges største vinprodusent (Pennesi Vin) designer vinen sammen med deg og dere velger druer og produksjonsteknikk.

 

Vi lager "custom" etiketter og sammen får vi unike opplevelser. Du får være med "hands on" hele veien fra kverning av druer til flasking.   

Prisen avhenger av prosjektet.

Minimum 75 liter.

Kontakt: Kristin Spydslaug

kristin@pennesivin.no

tlf: 911 68 716

Utsolgt:

Rødvin - Fellesprosjekt

Vi skal produsere en velbalansert og "smooth" vin med mørk rubin-farge. Den vil ha hint av plomme, krydder og mørke bær. 

 

Det er et samarbeidsprosjekt der du jobber 100% "hands on" under kyndig veiledning av Italienske vineksperter.

Vi lager "custom" etiketter og sammen skal vi produsere en helproff vin. Du får være med "hands on" hele veien fra kverning av druer til flasking.  

140 kr. pr. ferdig flaske inkludert alt.

Minimum 24 flasker.

Ledige plasser

Musserende

Felles prosjekt der vi produserer fantastisk musserende vin. Det blir en fruktig, strågul, frisk vin som er perfekt til nyttårsmiddagen. Den blir Vermentino basert, får fine bobler og god balanse mellom syre og fruktighet. Denne produksjonen strekker seg fra september til desember. Den vil være tappeklar til nyttår.

Sammen skal vi produsere en fantastisk vin. Du får være med "hands on" hele veien fra kverning av druer til flasking.

Kun kr. 165,- pr. ferdig flaske, alt inkludert (Minimum 24 flasker).

Hvordan fungerer det?

Vinmakeriet er startet av Pennesi Vin, Norges største vinprodusent. Målet er å spre italiensk vinkultur og lidenskap, samtidig som vi lager fantastisk vin sammen til eget konsum. Vi åpner for nye medlemmer en gang i året og det er begrenset antall plasser.

Du får tilgang på ferske italienske vindruer i verdensklasse og et fullt utstyrt produksjonslokale. Vi stiller med topp vinkompetanse og guider deg gjennom hele prosessen. Endelig kan alle lage sin helt egen vin, helt uten forkunnskap. Du kan også bli med på felles prosjekt, der vi er flere som samarbeider og lager vin sammen. Det hele foregår på vingården i Son (40 min fra Oslo).

Hvem passer det for?

De aller fleste, uavhengig av forkunnskap. Vi har allerede med oss vennegjenger som skal lage et fat sammen, enkeltpersoner, bedrifter som bruker det som team building, par som skal gifte seg og mange flere.

Hva får du være med på :

  • Kverning

  • Pressing

  • Ranking/omstikking

  • Prøvesmaking

  • Tapping/flasking

Bli med og produsere din egen vin fra start til slutt. Vi gir deg kyndig veiledning og kursing.

Du trenger ingen forkunnskap for å delta.

IMG_20201017_152313070.jpg

"Fantastisk vin & en unik opplevelse"

Pernille og Kristian. 2021

Produksjonskart

Du kan besøke vinen din så ofte du vil, men du må jobbe "hands on" med den minimum fire ganger. Underveis i prosessen tar vi analyser, kontrollerer vinen, testsmaker og mye mer.

1. Design vinen din.
Sommer | Digitalt

2. Følg druene.
Sommer | Digitalt.

3. Innhøsting.

August - Oktober | Oppmøte Italia.

Du får hjelp fra oss til å designe din drømmevin. Velg druetyper, teknikk, lagring, osv. Eller bli med på et felles prosjekt.

Vi følger druene som modnes i Italia gjennom video oppdateringer.

Dersom du ønsker kan du reise til Italia og delta på innhøstingen av vindruene som du skal bruke.

4. Avstilking.

August - Oktober | Oppmøte gård.

Du tar imot de ferske druene og avstilker og kværner dem opp. Vinen er klar for fermentering.

Du flytter vinen fra en tank til en annen for å fjerne sediment, bunnfall, etc.

5. Pressing. 

Sept. - Nov. | Oppmøte gård.

6. "Racking". 

Nov. - Des. | Oppmøte gård.

Ca. to uker med fermentering er druene klar for pressing. Men her kan du velge ulike retninger basert på dine preferanser.

7. Modning

November - Mars | Digitalt.

8. Flasking/Lagring.

Mars - April | Oppmøte gård.

9. Nyt den ferdige vinen.

April 2022 | Hjemme.

Vinen skal modnes og ligger rolig på stål, eikefat eller amfora for å utvikle seg videre.

Du kan velge om du vil flaske vinen eller lagre den videre på vinhotellet.

Dersom du valgte å flaske vinene kan du nå nyte din helt egen vin utviklet og produsert av deg for eget konsum.

Praktisk info

Oppstart: Avhenger av prosjektet. Druene modnes i september 2022.
Pris: Avhenger av prosjektet, men vi oppgir pris pr. ferdig flaske og dette inkluderer alt.
Når er produktet ferdig? Musserende er ferdig før nyttår 2022 og de andre produktene er klare våren 2023, med mulighet for videre lagring i våre lokaler.
Må jeg delta? Du må delta minimum 4 ganger i løpet av året, da du produserer vin til eget bruk.
Hvor er det? I Son (Vestby), det ligger noen få minutter fra e6 og togstasjonen.
Hvem kan delta: Alle over 18 år, du trenger ingen forkunnskap.
Hvem står bak Vinmakeriet: Pennesi Vin, Norges største Vinprodusent.

 

Spørsmål?

send e-post på kristin@pennesivin.no eller bruk chatten nede til høyre.

bottom of page