

Innovative vinprosjekt
i regi av norges største vinprodusent.
UTSOLGT 2021.
I årets prosjekt (2021/22) skal vi teste effekten ulike fat har på vinproduksjonen og sluttresultatet.
Du får være med på hele prosessen fra pressing av ferske vindruer til flasking. Prosjektet går over 12 måneder og vi produserer 4 typer vin på 3 ulike fat. Du ender opp med 12 ulike vintyper av topp internasjonal kvalitet.
Du trenger ingen forkunnskap og det passer for alle vininteresserte.

3 ulike fat.
Eikefat 225l.
Eikefat av topp kvalitet som har blitt brukt til Barolo av den anerkjente produsenten Ornellaia
Amfora 320l
Håndlaget italienske Amfora fra den annerkjente produsenten Tava.
Stålfat 200l.
Stålfat med "floating "lid" slik at vi har et nøytralt fat til produksjonen.





4 ulike viner.
Rødvin
50% Montepulciano & 50% Primitivo
100% Sangiovese
Rosevin
100% Grechetto
Hvitvin
100% Vermentino
Musserende

Hvordan fungerer det?
Vinlaben er et innovativt samarbeidsprosjekt mellom Pennesi Vin, et team med enologer fra Italia, et italiensk Vinmagasin og Pennesi Winemaker Club (Norges største vinklubb).
Sveinung og Luca står bak Pennesi Vin som er Norges største vinprodusent og vi er arrangører av Vinlaben. Vi bruker ferske italienske vindruer og vårt fullt utstyrte produksjonslokale i Son til prosjektet. Målet er å skape lidenskap rundt vinproduksjon, samtidig som vi lager fantastisk vin sammen til eget konsum. Vi åpner for nye medlemmer en gang i året og det er begrenset antall plasser.
Om prosjektet:
Prosjektet går over 1 år med mulighet for lagring av vinene videre i lokalene våre. Hver vin blir produsert samtidig på stålfat, eikefat og amfora, for å se hvilke effekt fat-typen har på sluttresultatet. Det blir gjort grundige analyser og loggføring underveis for å sikre gode data fra prosjektet. Hver deltager vil dermed ende opp med 12 ulike viner ved prosjektslutt og rundt 36 flasker totalt. Deltagerne jobber hands-on med vinen i løpet av det kommende året. Det er et helt unikt prosjekt som aldri har blitt gjennomført tidligere og det har skapt stor interesse både nasjonalt og i Italia.
Event:
Det blir 4 event i løpet av året, der vi fordyper oss i en fat-type pr. samling. Det blir gjort i samarbeid med enologene fra Italia og vi kommer blant annet til å smake på ulike viner som har blitt produsert på stål, eik og amfora. På det siste eventet skal vi smake på alle de 12 ulike vinene vi har produsert de siste året.
Deltagelse:
Vinlaben starter i uke 37 eller 38 avhengig av når druene er modne. Datoene for arrangementene kommer fortløpende og blir fordelt over det kommende året. Du får invitasjon til å delta på alle deler av produksjonen og må delta minimum 4 ganger i løpet av 12 måneder. Addresse: Sonsveien 65, 1555 Son (Vestby kommune). Ca. 40 min fra Oslo. Det ligger rett ved e6 og togstasjonen i Son.
Pris:
670 kr. pr. pers. pr. mnd. Dette inkluderer hele prosjektet fra ferske druer, events og ferdig vin på flasker med etikett.
Hefte:
Last ned hefte i PDF format der du kan lese mer om prosjektet:
Meld deg på her:
![]() Cover | ![]() IMG_20201017_150001779 | ![]() IMG_1571 |
---|---|---|
![]() IMG_1572 | ![]() IMG_20201017_152313070 | ![]() IMG_2478 |
![]() ACC064 | ![]() 20210203_112649-min-1 | ![]() 20210203_113544particol-min-1 |
![]() IMG_20201017_144536179 | ![]() IMG_0916 (1) | ![]() IMG_0913 |
![]() IMG_20201017_144402570 | ![]() IMG_1566 | ![]() IMG_20201017_150402931_MP |