top of page
bypennesi.png

VIN fra HAVET

Bli medeier i et pioner-prosjekt innen vinproduksjon.

Vi skal senke en eksklusiv rødvin 30 meter under havoverflaten for lagring og modning. Vi spleiser på kostnadene og deler overskuddet av salget med deltagerne. 

Vinen er en Grand Reserva fra 2016. Den skal flaskes, senkes ned og lagres i 2 år under vann.

132/300 andeler solgt. pr. 18.12.

Bilder fra Ocean Fathoms i California som har spesialisert seg på lagring i havet: 

Anchor 3

Hvordan fungerer det?

  1. Du kjøper 1 andel i prosjektet. Andelen tilsvarer ca. 6 flasker. 

  2. Pengene blir investert i utstyr, leie av kompetanse, osv.

  3. Pennesi lagrer vinen i havet og sørger for medieoppmerksomhet.

  4. Vinen blir solgt på vinmonopolet og du får utbetalt profitten på din andel.
     

Du får følge hele prosessen digitalt med live sendinger og månedlige oppdateringer. Underveis blir det flere arrangementer med vinsmaking og møte med samarbeidspartnerne fra Italia. 

Om vinen
Vinen vi skal bruke er produsert i Moss av Norges største vinprodusent, Pennesi, og er en eksklusiv og kraftig rødvin basert på Merlot og Cabarnet Franc. Den har vært fatlagret siden 2016 og vi har spart den til et unikt prosjekt. Produksjonen av vinen har vært kompromissløses og vi har brukt helt ferske økologiske druer fra Italia. Den ville blitt priset til ca. 250 - 300 kr ved salg på vinmonopolet.

Noen av vinene til Pennesi:

Fjellheim-Wines.png
Skogholt-Wines.png
Havgap-Wines.png

Lagring/modning i havet
Vinen skal flaskes og senkes ned i havet for videre lagring/modning. Havet gir en perfekt atmosfære for vinen. Det er ingen oksygen, ingen lys, konstant temperatur og havet gir en naturlig rotasjon på flaskene. Det estetiske blir også svært spennende der flaskene blir dekorert av havet. Vinen blir beskyttet inne i spesialbygde bur som blir senket ned og flaskene er ekstra tykke med kraftig spesialkork. Vi er i gang med å få nødvendige tillatelser. Denne måten å modne vin på har blitt testet i USA, Frankrike og Italia med veldig gode resultater, så det blir svært spennende å se hvordan 2 år norske fjorder vil påvirke vinen. 

Du har full angrerett og pengene tilbake garanti. 

Om oss
Initiativet er startet  av Luca Pennesi, Kristin Spydslaug og Sveinung Årseth som driver Pennesi Vin, Norges største vinprodusent. Vi produserer ca. 60 000 liter vin i året som vi selger direkte til hotell og restauranter i hele Norge. Vi har produsert vin av internasjonal kvalitet i over 8 år. Vinene blir produsert i Norge med økologiske druer fra Teverina i Italia. Prosessen fra fermentering til ferdig vin foregår på den tradisjonelle metoden, slik familien til Luca Pennesi har gjort i generasjoner. 

Vi driver også flere prosjekt der du kan delta på vinproduksjon hands-on, blant annet: Pennesi Winemaker Club med over 1000 medlemmer, der vi produserer vin sammen som et bryggelaug. Vinmakeriet der du kan lage din egen tønne med vin og flere andre spennende kurs og opplevelser.

Samarbeidspartnere
Pennesi Vin samarbeider tett med flere vinhus og ønologer i Italia. Filippo Casciani som er ønolog og produksjonssjef hos Tenuta Casciani kommer til å følge prosjektet tett. De har motatt flere priser for vinen, deres økologiske drift og satsingen på moderne teknologi for å overvåke planter, innhøsting og forbedre kvaliteten på produktene. 

Vi skal besøke Bisson Vini i løpet prosjektet for å lære mer om lagring i havet. De har holdt på i flere år, har laget fantastisk vin og hatt stor suksess med lignende konsept. 
Det blir også samarbeid med Top Wine Broker for verdivurdering av vinen og hjelp underveis.

Du har full angrerett og pengene tilbake garanti.