top of page
bypennesi.png

VIN fra HAVET

Bli medeier i et pioner-prosjekt innen vinproduksjon.

Vi skal senke en eksklusiv rødvin 30 meter under havoverflaten for lagring og modning. Vi spleiser på kostnadene og deler overskuddet av salget med deltagerne. 

Vinen er en Grand Reserva fra 2016. Den skal flaskes, senkes ned og lagres i 2 år under vann.

132/300 andeler solgt. pr. 18.12.

Bilder fra Ocean Fathoms i California som har spesialisert seg på lagring i havet: 

Anchor 3

Hvordan fungerer det?

  1. Du kjøper 1 andel i prosjektet. Andelen tilsvarer ca. 6 flasker. 

  2. Pengene blir investert i utstyr, leie av kompetanse, osv.

  3. Pennesi lagrer vinen i havet og sørger for medieoppmerksomhet.

  4. Vinen blir solgt på vinmonopolet og du får utbetalt profitten på din andel.
     

Du får følge hele prosessen digitalt med live sendinger og månedlige oppdateringer. Underveis blir det flere arrangementer med vinsmaking og møte med samarbeidspartnerne fra Italia. 

Om vinen
Vinen vi skal bruke er produsert i Moss av Norges største vinprodusent, Pennesi, og er en eksklusiv og kraftig rødvin basert på Merlot og Cabarnet Franc. Den har vært fatlagret siden 2016 og vi har spart den til et unikt prosjekt. Produksjonen av vinen har vært kompromissløses og vi har brukt helt ferske økologiske druer fra Italia. Den ville blitt priset til ca. 250 - 300 kr ved salg på vinmonopolet.

Noen av vinene til Pennesi:

Fjellheim-Wines.png
Skogholt-Wines.png
Havgap-Wines.png

Lagring/modning i havet
Vinen skal flaskes og senkes ned i havet for videre lagring/modning. Havet gir en perfekt atmosfære for vinen. Det er ingen oksygen, ingen lys, konstant temperatur og havet gir en naturlig rotasjon på flaskene. Det estetiske blir også svært spennende der flaskene blir dekorert av havet. Vinen blir beskyttet inne i spesialbygde bur som blir senket ned og flaskene er ekstra tykke med kraftig spesialkork. Vi er i gang med å få nødvendige tillatelser. Denne måten å modne vin på har blitt testet i USA, Frankrike og Italia med veldig gode resultater, så det blir svært spennende å se hvordan 2 år norske fjorder vil påvirke vinen. 

Du har full angrerett og pengene tilbake garanti. 

Om oss
Initiativet er startet  av Luca Pennesi, Kristin Spydslaug og Sveinung Årseth som driver Pennesi Vin, Norges største vinprodusent. Vi produserer ca. 60 000 liter vin i året som vi selger direkte til hotell og restauranter i hele Norge. Vi har produsert vin av internasjonal kvalitet i over 8 år. Vinene blir produsert i Norge med økologiske druer fra Teverina i Italia. Prosessen fra fermentering til ferdig vin foregår på den tradisjonelle metoden, slik familien til Luca Pennesi har gjort i generasjoner. 

Vi driver også flere prosjekt der du kan delta på vinproduksjon hands-on, blant annet: Pennesi Winemaker Club med over 1000 medlemmer, der vi produserer vin sammen som et bryggelaug. Vinmakeriet der du kan lage din egen tønne med vin og flere andre spennende kurs og opplevelser.

Samarbeidspartnere
Pennesi Vin samarbeider tett med flere vinhus og ønologer i Italia. Filippo Casciani som er ønolog og produksjonssjef hos Tenuta Casciani kommer til å følge prosjektet tett. De har motatt flere priser for vinen, deres økologiske drift og satsingen på moderne teknologi for å overvåke planter, innhøsting og forbedre kvaliteten på produktene. 

Vi skal besøke Bisson Vini i løpet prosjektet for å lære mer om lagring i havet. De har holdt på i flere år, har laget fantastisk vin og hatt stor suksess med lignende konsept. 
Det blir også samarbeid med Top Wine Broker for verdivurdering av vinen og hjelp underveis.

Du har full angrerett og pengene tilbake garanti. 

Organisering og investering

Prosjektet går over 3 år. Underveis blir det flere arrangementer og du blir invitert til å delta på selve prosessen. Du kan følge hele prosjektet digitalt, med faste oppdateringer i lukket gruppe. Du vil også kunne påvirke prosessen gjennom avstemminger. 

Hvorfor åpner vi for investorer?

Det er et kostnadskrevende prosjekt og vi trenger kapital for å gjennomføre det. Vi kunne gått for et standard lån i banken, men vi vil mye heller ha med oss en gruppe med entusiaster som får glede av prosjektet, avkastning og som kan være med og skape oppmerksomhet rundt initiativet. 

Verdi

Vi ønsker å skape merverdi til vinen gjennom den unike lagringsprosessen. Det vil endre selve vinen, det estetiske og det gir en fantastisk historie. Limited Edition - Norskprodusert Grand Reserva vin som er lagret 30 meter under havet i en norsk fjord de siste 2 årene, gir et godt utg.p. for historiefortelling og for å skape en eksklusiv vin som folk ønsker å smake.

 

Vi kommer til å jobbe målrettet med media og kommunikasjon for å skape blest rundt prosjektet. Vinen vil bli lagt ut for salg på Vinmonopolet og til hotell og restauranter til en høy pris. 

Investering

Alle kan være med og du trenger ingen kunnskap rundt vin eller investering for å bli med. Vi har organisert investeringen slik at det skal bli minst mulig risiko for deg, vi har derfor satt det opp som en låne-investering. Det betyr at når du kjøper en andel, låner du oss penger som vi kan bruke til å finansiere prosjektet. Vi har da utestående lån til deg i regnskapet som vi er forpliktet til å betale. I praksis vil det fungere slik:

 

  1. Du kjøper 1 andel (eller flere) på 1600 kr. Dette er et lån til oss som vi bruker til å finansiere prosjektet.

  2. For at du skal tjene penger på Vin fra Havet får du renteinntekter. Rentene er overskuddet av salget av vinen, tilsvarende din andel. Målet er at denne summen skal bli på rundt 3000 kr pr. andel. Merk at du må skatte av renteinntektene.

  3. Det betyr i dette eksempelet at du ved prosjekt-slutt får: 1600kr + 3000kr utbetalt.

  4. Dette blir godkjent og gjennomgått av revisor. 

 

Vi ordner alt det praktiske og du trenger ikke å følge opp noe rundt investeringen. Det kommer løpende oppdateringer underveis i prosjektet. Dersom du kjøper en andel kontakter vi deg fortløpende og gir deg en full gjennomgang. Du har full angrerett med pengene tilbake garanti. 

Risiko

Det er lite risiko i prosjektet, siden vi starter med en vin av høy kvalitet og verdi. Skulle det av en eller annen grunn ikke være mulig å gjennomføre prosjektet selger vi vinen som den er og tilbakebetaler investeringen din. Du er uansett sikret som lånegiver til firmaet vårt. Vi er solide og hadde over 500 000 kr i overskudd forrige år. Vi har lang erfaring med vinproduksjon og kan det å drifte komplekse prosjekter. 

Spørsmål?

Send mail til kontakt@pennesivin.no, prøv Live Chatten nede i høyre hjørnet eller ring Sveinung på 480 90 117.

Anchor 2

Bli med:

bypennesi.png

VIN fra HAVET

Du har full angrerett og pengene tilbake garanti. 

132/300 andeler solgt. pr. 18.12.

Anchor 1
bottom of page