top of page
Making Wine

Lær å lage ekte italiensk vin.

For første gang i Norge får du være med på hele prosessen fra pressing av ferske vindruer til flasking. Kurset går over 6 måneder og resultatet blir 300 liter med vin av topp internasjonal kvalitet. 

Om kurset høst 2020.

På dette kurset vil du lære om hele vinproduksjons-prosessen fra pressing av ferske druer til flasking. Det er lagt opp til et hands-on løp der du er 100% delaktig i selve produksjonen. Når vinen er ferdig i mars, flasker vi den og deler den mellom oss som har produsert den. Vi anslår at det blir rundt 20 flasker hver.

 

Hvem står bak kurset?

Pennesi Vin arrangerer kurset og står for den faglige kompetansen. De produserer i dag ca. 60 000 liter økologisk vin av internasjonal kvalitet og selger den på unike plasser over hele landet. Du finner den blant annet på: Oscarsborg, Son Spa Hotell, Fisketorget i Stavanger, Hotell Geiranger og ca. 100 andre hotell og restauranter.

Luca Pennesi er fjerde gjenerasjons-vinbonde og produksjonsjef for Pennesi Vin. Han kommer til å være kursholder og kaptein. I løpet av kurset får vi også besøk av bransjefolk fra Italia som jobber for de beste vinhusene i Italia. 

Hvor og hvordan?

Kurset vil foregå i samband med produksjonslokalene til Pennesi Vin i Vestby. Vi nytter oss av profesjonelt produksjonsutstyr, men prosessen fra fermentering til ferdig vin foregår på den tradisjonelle metoden, slik familien til Luca Pennesi har gjort i generasjoner. Alt arbeid utføres manuelt, uten tilsetning av kjemikalier. Druene er økologiske og helt ferske direkte fra vinmarkene i Teverina distriktet, Italia.

Vi har hatt enorm pågang og begrenset med plasser, så vi kjører første mann til mølla prinsippet.

Kurset er fullt, men vi har satt opp en ekstra gruppe. Der har vi 6 plasser igjen pr. 25.09.

Oppstart:

Lørdag 17.10.2020.

 

Sted:
Vestby (Viken). ca. 40 min fra Oslo med bil. 

Eller tog til Vestby og så ordner vi transport videre.

 

Pris:

8 400 kr. (Blir fordelt over 2 bet. på 4200 kr.)

Par som melder seg på: 7 200 pr. pers.
Vi har ikke intensjoner om å tjene penger på kurset, men bruke avgiften til å kjøpe druer, tanker og utstyr til kurset, materiell og leie inn eksperter fra italia.
Er du en gruppe? ta kontakt for pris.

Hva er inkludert? 

  • Ferske økologiske vindruer fra Italia.

  • Alt nødvendig produksjonsutstyr.

  • Flasker, korker, etc, til den ferdige vinen.

  • Ca. 20 flasker med ferdig vin som vi produserer sammen.

  • Online portal der vi samler all info etter hver samling.

  • Alt materiell underveis i kurset. 

  • Omvisning på produksjonen til Pennesi Vin.

  • og mye mer!


Kursdager:

Det blir lagt opp til 6 offisielle kursdager i perioden oktober - mars. Varighet ca. 3 timer pr. samling. Første dag er 17.10.2020 og siste dag er 27.03.2021. Resten av datoene blir vi enige om på kurset. 

 

Du kan velge selv hvor mange av de du ønsker å delta på. Etter hver samling blir det lagt ut oppsummering på online portalen vår.

Hvem passer kurset for?

Alle med interesse for vin og du trenger ingen forkunnskap. 

Spørsmål?

tlf. 480 90 117

e-post: kontakt@vinproduksjon.no

Live Chat: Nede i høyre hjørnet

Eikelund_FP.jpg
Making Wine
Luca-Frontpage.jpg
bottom of page